Kuvauksiin valmistautuminen
Kuvauksen varaamisen yhteydessä tiedustelen teiltä toiveita ja ideoita mitä halutaan toteuttaa. Näin ollen pystyn paremmin hahmottamaan tulevan kuvauksen ja sen vaatimat rekvisiitat. Tässä vaiheessa sähköpostiinne tulee myös valmistautumisopas sekä kuvaussopimus. Viestiin vastaamalla kuittaatte sopimuksen luetuksi ja hyväksytyksi.
Tällä hetkellä kuvaan pääsääntöisesti miljöössä, mutta kuljetan mukanani studiokalustoa. Halutessanne siis studio onnistuu pystyttää vaikka teidän olohuoneeseen. Taustavaihtoehtoina minulla on valkoinen, beige ja musta.
Lapsikuvauksissa olisi hyvä varata aika niin että lapsella on alla hyvät unet ja massu täynnä ruokaa, silloin jaksaa paremmin hymyillä kameralle. Kuvauspäivälle ennen kuvausta ei kannata järjestää muuta ohjelmaa, sillä kiire ja useat paikat päivän aikana helposti stressaa niin lasta kuin vanhempiakin ja se näkyy sitten kuvissa.
 
Kuvauksen jälkeen
Kuvien jälkeen laitan teille koevedosgallerian viikon sisällä kuvauksesta. Pääsette tekemään gallerian kautta kuvavalintanne, jotka näen sitten etänä itsekin. Koevedosgalleria on nähtävillä viikon ellei toisin sovita. Pientä sneakpeakia kuviin pääsette näkemään somestani kuvausten jälkeisenä päivänä, tietysti niillä ehdoin että annatte kuviin julkaisuluvan.
Kun valinnat on tehty, toimitan teille kuvat digitaalisena 2-3 viikon sisällä valinnoista. Isommissa kuvauksissa kuten hääpäivän kuvauksessa toimitusaika on pidempi, n. 5 viikkoa.
Kuvausmaksu maksetaan valintojen yhteydessä, jolloin mahdolliset lisäkuvat saadaan myös samalle laskulle. Toki onnistuu kuvauksen maksu erikseen vaikka kortilla paikan päällä. Isoissa kuvauksissa lähetän varauksen yhteydessä varausmaksun, joka on 20% kuvauksen hinnasta ja joka hyvitetään sitten loppulaskusta. 
Voitte käyttää kuvia somessa tai valmistaa niistä haluamianne kuvatuotteita vapaasti. Kuvat ovat kuvasuhteeltaan 2:3 eli kutakuinkin A4 muotoa. Opastan vielä kuvien kanssa lisää kuvien toimituksen yhteydessä.
Kuvat ovat ns. minun luomia taideteoksia, joten ethän muokkaa kuvia laittaessasi niitä sosiaaliseen mediaan. Julkaisuiden yhteydessä someen tai lehteen tulee mainita kuvaajan nimi. Minut löytää Instagramista @jennirattya ja Facebookista @jennirattyaphotography. 
Olisin kiitollinen, jos tägäisit minut mukaan julkaisuihisi. 
Takaisin alkuun